Αρχική Προϊόντα Εφαρμογές Υποστήριξη Πληροφορίες Επικοινωνία

AxiDraw.  Προσωπική μηχανή CNC γραφής και σχεδίασης.

Τιμή

Αναμένεται

Προβλεπόμενη:

(485€+ΦΠΑ)

Σύντομη παρουσίαση:

Το AxiDraw είναι μία απλή, μοντέρνα, ακριβής και πολύπλευρη μηχανή σχεδίασης, ικανή να γράψει ή να σχεδιάσει πάνω σε σχεδόν οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια. Μπορεί να γράψει με τις αγαπημένες σας πένες, τους ανεξίτηλους μαρκαδόρους, τα στυλό και άλλες διάφορες γραφίδες ώστε να διαχειριστεί μεγάλη ποικιλία εφαρμογών.

Η μοναδική της σχεδίαση χαρακτηρίζεται από μία κεφαλή γραφής που εκτείνεται εμπρός από τη μηχανή, καθιστώντας την ικανή να εργαστεί πάνω σε αντικείμενα που είναι μεγαλύτερα από την ίδια τη μηχανή.

Σημείωση: Δεν απαιτείται προγραμματισμός για να χρησιμοποιήσετε το AxiDraw!

Εφαρμογές

Το AxiDraw είναι μία εξαιρετικά πολύπλευρη μηχανή, σχεδιασμένη να καλύπτει μεγάλη ποικιλία καθημερινών ή/και εξειδικευμένων αναγκών γραφής και σχεδίασης. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για σχεδόν οποιαδήποτε εργασία που κανονικά θα απαιτούσε να πραγματοποιηθεί με χειρονακτική γραφή.

Σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας ώστε να δημιουργήσετε γραφή που μοιάζει να είναι χειροποίητη, πλήρης με την αλάθητη εμφάνιση της χρήσης μίας πραγματικής γραφίδας π.χ. μία πένα (αντίθετα με έναν Inkjet ή Laser εκτυπωτή). Όλα αυτά γίνονται με ακρίβεια όμοια με εκείνη ενός έμπειρου τεχνίτη και – το πιο σημαντικό – χρησιμοποιώντας ένα βραχίονα που δεν κουράζεται ποτέ!

Εορταστικά προσκλητήρια με λεπτούς μαρκαδόρους.

Σχέδια ακριβείας με στυλό RollerBall.


Εξατομικευμένα και υπογεγραμμένα πιστοποιητικά.


Γραφή κειμένου με πένα.


Σχέδια σημειακής στίξης με στυλό ή πένα.


Γραφή με μαρκαδόρους για ασπροπίνακα.


Επίσημα προσκλητήρια.


Διακόσμηση εδεσμάτων με βρώσιμους μαρκαδόρους.


Οι προτεινόμενες εφαρμογές περιλαμβάνουν:

Επαγγελματικές - εικαστικές:

Τεχνικές:

Εκπαιδευτικές:

Διαχείριση των γραφίδων και του χαρτιού.

Η διαδρομή ΧΥ (περιοχή εργασίας) του AxiDraw είναι λίγο μεγαλύτερη από μέγεθος χαρτιού US letter (8 ½ x 11”) και Α4 (210x297mm). Μπορεί να εργαστεί με οποιοδήποτε χαρτί έως – και περιλαμβάνοντας -  αυτό το μέγεθος, περιλαμβάνοντας επίσης φακέλους και κάρτες σημειώσεων. Το AxiDraw έρχεται με ένα πλατό στήριξης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σταθερή συγκράτηση χαρτιού, καρτών και  φακέλων ποικίλων διαστάσεων.

Εξ’ άλλου, η μοναδική της σχεδίαση χαρακτηρίζεται από μία κεφαλή γραφής που εκτείνεται εμπρός από τη μηχανή, καθιστώντας την ικανή να εργαστεί πάνω σε αντικείμενα που είναι μεγαλύτερα από την ίδια τη μηχανή. Για παράδειγμα, μπορείτε να την τοποθετήσετε πάνω σε ένα κιβώτιο και να γράψετε τη διεύθυνση ή να προσθέσετε διακοσμητικά. Μπορείτε ακόμη να την τοποθετήσετε πάνω σε έναν πίνακα ανακοινώσεων, έναν μαυροπίνακα (για κιμωλία) ή έναν ασπροπίνακα (για μαρκαδόρο) και να γράψετε επί τόπου.

Η υποδοχή γραφίδας δέχεται μεγάλη ποικιλία γραφίδων, περιλαμβάνοντας λεπτούς (fine) και πολύ λεπτούς (ultra-fine) μαρκαδόρους, στυλό rollerball και πένες, μαρκαδόρους ασπροπίνακα με λεπτό σώμα, μαρκαδόρους σινικής μελάνης κ.ο.κ. Μπορεί ακόμη να κρατήσει μία πένα στην κατάλληλη γωνία των 45οως προς το χαρτί. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε στοιχεία που δεν είναι τυπικές γραφίδες, όπως κιμωλίες, ράβδους άνθρακα, βούρτσες, και πολλά άλλα.

Αρχίζοντας

Το AxiDraw έρχεται πλήρως συναρμολογημένο, δοκιμασμένο και έτοιμο να δουλέψει όταν βγει από το κουτί! Περιλαμβάνεται ένα τροφοδοτικό ηλεκτρικής τάσης εισόδου 100-220VAC, ένα καλώδιο USB, καθώς και το προαιρετικό ταμπλό συγκράτησης χαρτιών. Υποθέτοντας ότι έχετε εγκαταστήσει πρωτίστως το λογισμικό, μπορείτε να είστε έτοιμοι και να σχεδιάσετε οτιδήποτε εντός μερικών λεπτών αφότου ανοίξετε το κουτί.

Για να χειριστείτε το AxiDraw θα χρειαστείτε έναν υπολογιστή με θύρα USB (Mac, Windows ή Linux) και σύνδεση στο internet ώστε να εγκαταστήσετε το απαραίτητο λογισμικό. Οι γραφίδες και το χαρτί δεν περιλαμβάνονται.

Το AxiDraw ελέγχεται μέσω μίας ομάδα επεκτάσεων στο Inkscape, το εκπληκτικό και δωρεάν διανυσματικό σχεδιαστικό πρόγραμμα. Ο βασικός χειρισμός μοιάζει αρκετά με εκείνον ενός printer driver: εισάγετε ή φτιάχνετε ένα σχέδιο στο Inkscape και χρησιμοποιείτε τις επεκτάσεις για να τυπώσετε του δουλειά σας. Όλα αυτά είναι διαχειριζόμενα μέσω γραφικού περιβάλλοντος και λειτουργούν αξιόπιστα σε Mac, Windows και Linux.

Περισσότερα για το AxiDraw.

Η σχεδιαστική μηχανή AxiDraw σχεδιάστηκε από την Evil Mad Scientist Laboratories σε συνεργασία με την IJ Instruments Ltd. Κατασκευάζεται στο Sunnyvale στην Καλιφόρνια.


Τι έρχεται με τη μηχανή:

Χαρακτηριστικά:

Επιδόσεις:

Φυσικά:

Λογισμικό:


Πλήρης Υποστήριξη από τη CNC-Step Hellas.

Επίσημος διανομέας Ελλάδος

AxiDraw_App9.gif

Σχεδίαση κυκλωμάτων PCB στην επιφάνεια χαλκού.