Αρχική Προϊόντα Εφαρμογές Υποστήριξη Πληροφορίες Επικοινωνία

CNC Router με υψηλή ακρίβεια και βέλτιστη απόδοση


Ακρίβεια και απόδοση των μηχανών High-Z


Λόγω της πολυετούς εμπειρίας του εργοστασίου κατασκευής CNC-Step στο χώρο της CNC τεχνολογίας κατασκευάζονται οι πιο στιβαρές μηχανές (22mm γραμμικοί οδηγοί σε Χ και Υ άξονα και 30mm στα μοντέλα High-Z S1400/T και S1400/T-105) με σχεδόν μηδενικές ανοχές και με μία φανταστική αναλογία κόστους/απόδοσης.

Αυτός είναι ο λόγος που έχουν πουληθεί περισσότερες από 4000 μηχανές της σειράς High-Z στο διεθνές πελατολόγιο τους τελευταίους 86 μήνες.

Επαγγελματίες, κατασκευαστές μοντέλων και χομπίστες έχουν εκτιμήσει την προσφορά αυτής της μηχανής. Μαζί με το τμήμα ανάπτυξης, τους μηχανικούς κατασκευής της μηχανής και τον τομέα ηλεκτρονικών, έχει αναπτυχθεί μία μηχανή που θέτει νέα πρότυπα σε σχέση με τις διαστάσεις, την αναλογία κόστους/απόδοσης, τη στιβαρότητα και τη σταθερότητα της γεωμετρίας της. Χάριν της νέας πλαισιωτής κατασκευής της διακρίνεται για την προσαρμοστικότητά της στις διάφορες εφαρμογές.

Δεν απαιτείται κάποια ειδική γνώση στον προγραμματισμό CNC για την λειτουργία της, χάριν στο περιλαμβανόμενο λογισμικό WIN PCNC.

Κατασκευασμένες στη Γερμανία, αυτές οι μηχανές συμφωνούν με τις τεχνικές απαιτήσεις σχετικά με το Γερμανικό και Ευρωπαϊκό νόμο (αποδοχή CE). Η ακρίβεια και η χρήση υλικών υψηλής ποιότητας ήταν η ύψιστη προτεραιότητα κατά τη φάση της 11μηνης ανάπτυξής τους.

Δεν υπήρξε ο σκοπός να σχεδιαστεί μία μηχανή με ουτοπικές υψηλές ταχύτητες αλλά να υπάρξει ειδική εστίαση στα κριτήρια που είναι σημαντικά για τους πελάτες. Αξιοπιστία, υψηλή ποιότητα εξαρτημάτων, σταθερότητα, βέλτιστη αναλογία κόστους/απόδοσης, βασικά υψηλή αξία στο χρήμα (value for money).

Οι γλίστρες της μηχανής σε όλους τους άξονες είναι υψηλής ακρίβειας, επιφανειακά σκληρυμένοι στα 62 Rockwell C και ρεκτιφιαρισμένοι, με την απαραίτητη διαστασιολόγηση. Αυτό οδηγεί σε μία πολύ υψηλή στρεπτική ακαμψία και επιτρέπει κατεργασία φρέζας ακόμη και σε μασίφ αλουμίνιο. Παρακαλούμε αναφερθείτε στα σχετικά βίντεο, μέσω της σελίδας εφαρμογών. Οι κοχλίες μετάδοσης κίνησης εδράζονται σε ένσφαιρα ρουλεμάν και στα δύο άκρα τους έτσι ώστε κανένας κραδασμός δεν μπορεί να επιδράσει στα στοιχεία στήριξης του μοτέρ κάθε άξονα ΧΥΖ.

Όλες οι High-Z CNC φρέζες έχουν επαναληψημότητα έως 10μm, μέγιστο σφάλμα αναστροφής κίνησης στους τραπεζοειδείς κοχλίες στα ±20-30μm σύμφωνα με την διακύμανση των ρουλεμάν ±10μm.

Οι περισσότερες μηχανές των ανταγωνιστών μας είναι κατασκευασμένες με ένα κέντρο άξονα Υ περίπου 300mm κατ’ ελάχιστο ύψος πάνω από τη βάση της μηχανής. Φυσικά, τέτοιες κατασκευές επιφέρουν μεγάλους μοχλοβραχίονες και οριακές ροπές στρέψης κατά την κατεργασία φρέζας, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται λεπτά υλικά. Αυτό δεν επιδρά αρνητικά μόνο στην ακρίβεια των κατεργασμένων κομματιών, αλλά και στην μακροζωία της μηχανής. Το σκίτσο παρουσιάζει την κόκκινη γραμμή κατανομής φόρτισης στο σασί της μηχανής την οποία κάποιοι ανταγωνιστές χρησιμοποιούν.

Όσο πιο όμοια είναι τα μήκη των πλευρών του τριγώνου τόσο πιο άκαμπτη είναι η μηχανή. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά στα μήκη των πλευρών του τριγώνου τόσο πιο ασταθής είναι η κατασκευή. Τα σκίτσα δείχνουν μία κατεργασία φρέζας με πάχος υλικού 5mm.

Διάγραμμα κατασκευής της High-Z

Διάγραμμα κατασκευής από  ανταγωνιστή

Στο εξής οι μηχανές μας πιστοποιημένες κατά TÜV. Μόνο από την CNC-STEP, για τη δική σας επαγγελματική χρήση.

TUV.jpg

CNC Routers, χαρακτικές και CNC μηχανές φρεζαρίσματος με Γερμανικό πιστοποιητικό TÜV! Από το 2005 δοκιμάζονται επίσημα από το EMC test στο Dortmund.

2D και 3D CNC Routers Ξύλου, Μετάλλου και Πλαστικού, CNC Χαρακτικές μηχανές, CNC Φρέζες, για επαγγελματικές και ερασιτεχνικές εφαρμογές. Πλήρης Υποστήριξη με Κοπτικά Εργαλεία.

Η τελευταία μόδα του αθέμιτου ανταγωνισμού λέει πως "οι γραμμικοί οδηγοί χωρίς υποστήριξη με μήκος άνω των 300mm παρουσιάζουν ευκαμψία και άρα κραδασμούς". Όσα γράφονται ή ακούγονται δε στηρίζονται - φυσικά - σε κάποιο πειραματικό στοιχείο ή σε κάποια συγκριτική δοκιμή μίας μηχανής High-Z με κάποια άλλη αντίστοιχη.

Παρ' όλα αυτά, στη μηχανή High-Z S1400/T και άνω υπάρχει ούτως ή άλλως πρόσθετη υποστήριξη με πρισματικούς γραμμικούς οδηγούς στο βασικό εξοπλισμό διότι σε εκείνες τις διαστάσεις άξονα Χ πρέπει να αποικλισθεί κάθε ενδεχόμενο δυσλειτουργίας. Σε όλες τις μηχανές μικρότερων διαστάσεων η προσθήκη πρισματικών οδηγών υποστήριξης δεν είναι απαραίτητη και σύμφωνα πάντα με τα πειραματικά αποτελέσματα. Παρόλα αυτά υπάρχει ως προεραιτική προσθήκη και συζητείται μόνο σε πολύ απαιτητικές εφαρμογές. Θυμήζουμε ότι αξιοθαύμαστα αγάλματα από φυσικό μάρμαρο παράγονται στην Ελλάδα και σε μηχανές High-Z S1000/T σε συνδυασμό με 4ο περιστροφικό άξονα (εκεί που θα φαινόταν η οποιαδήποτε σχεδιαστική αδυναμία) χωρίς καμία πρόσθετη και άρα υπερβολική υποστήριξη οδηγών και χωρίς καμία αισθητή ή μετρήσιμη δυσλειτουργία.

Τα παραπάνω διαγράμματα δείχνουν πως το να σχεδιάζεις ποσοτικά και όχι έξυπνα σε οδηγούν σε υπερδιαστασιολόγηση τμημάτων μηχανής και συνεπώς σε υψηλό κόστος αγοράς ή/και λειτουργίας εξοπλισμού χωρίς ουσιαστικό λόγο!