Αρχική Προϊόντα Εφαρμογές Υποστήριξη Πληροφορίες Επικοινωνία

Συγκριτικό τεστ μεταξύ ενός High-Z CNC Router υψηλής απόδοσης και ενός φθηνού ομοιώματος.


Τεστ ενός αντίγραφου High-Z CNC Router από έναν ανταγωνιστή.

(Το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο στα παρακάτω κείμενα αντιστοιχεί στο προσωπικό του εργοστασίου κατασκευής CNC-Step – όχι σε αυτό της CNC-Step Hellas)

Τι θα έπρεπε να προσέχετε στην αγορά μίας CNC μηχανής και στα ελαττώματα:


Οπτικός έλεγχος του αντίγραφου CNC Router


Παραλάβαμε τη μηχανή από παραγωγό ο οποίος μας την παρέδωσε χωρίς μία πρόχειρη απόδειξη. Επιστρέφουμε στο εργαστήριό μας και ξεπακετάρουμε τη μηχανή.


Αμέσως παρατηρούμε:


Εκτός της απαράδεκτης κατασκευής του Ζ άξονα η μηχανή είναι σχετικά πανομοιότυπη με την αυθεντική High-Z CNC φρέζα.


Ακολούθως ανακαλύπτουμε ότι δεν υπήρχε ούτε ένα χρήσιμο αρχείο δεδομένων στο CD. Δεν παραλήφθηκε κανένα καινούργιο CD ακόμη και για τρεις εβδομάδες μετά την αγορά. Τελικά αποστάλθηκαν μέσω e-mail.


Ένα συμπληρωματικό έγγραφο εξηγεί πού πρέπει να συνδέσεις τα περιγραφόμενα πριζάκια στο κύκλωμα ελέγχου. Μία αναφορά στον έλεγχο της μηχανής λείπει εντελώς. Μετά τη σύνδεση των πριζών και τη θέση των παραμέτρων (τα δεδομένα ήταν γραμμένα σε τρεις DIN A4 φύλλα χαρτιού) κάναμε την πρώτη μας δοκιμή.


Η πρώτη και απαραίτητη διαδικασία αναφοράς των αξόνων απέτυχε στον Ζ άξονα και η διαδικασία διεκόπη από εμάς. Απενεργοποιήσαμε τον ελεγκτή και αντιληφθήκαμε ότι ο φυσικός άξονας Ζ είναι μηχανικά «μαγκωμένος». Το κινούμενο φορείο αποχωρίζεται τον οδηγητικό κοχλία μετά από 12 περίπου περιστροφές του, το μοτέρ δεν είναι πλέον ικανό να οδηγήσει τον Ζ άξονα. Βρήκαμε το λόγο πολύ σύντομα αφότου ανοίξαμε τα κουτιά διανομής: το μοτέρ ήταν εντελώς λάθος συνδεδεμένο!

Η σύνδεση με τον ελεγκτή και το πρώτο τεστ λειτουργίας


Δοκιμή ακρίβειας 0,02mm ονομαζόμενης από τον παραγωγό


Η διαφήμιση της δικής μας High-Z υπόσχεται στους πελάτες μία ακρίβεια των ±0,02 - ±0,03mm. Ο παραγωγός του αντίγραφου υπόσχεται ότι αυτή η μηχανή είναι σχεδόν τρεις φορές πιο ακριβής από την αυθεντική High-Z. Έτσι δοκιμάσαμε αρχικά τα ακόλουθα εξαρτήματα: ακρίβεια του μπρούτζινου περικοχλίου ως προς τον τραπεζοειδή κοχλία και ακρίβεια των γραμμικών οδηγών.


Αξονικός τζόγος μεταξύ Υ-κοχλία και περικοχλίου περίπου 0,26mm. VIDEO


Αξονικός τζόγος μεταξύ Χ-κοχλία και περικοχλίου περίπου 0,13mm. VIDEO


Μετρημένος τζόγος στο μοτέρ φρέζας Aufnahme περίπου 0,27mm με περίπου 2Kgrf βάρος. VIDEO

Δοκιμή διάκενου αναστροφής κίνησης (ο παραγωγός δίνει 0,02mm)


Υποσχόμαστε στου πελάτες μας μία ακρίβεια διάκενου αναστροφής κίνησης με μέσο όρο περίπου 0,025mm. Κυμαίνεται λόγω του ειδικού περικοχλίου nylatron από 0,01mm έως 0,05mm.


Ο παραγωγός του αντίγραφου υπόσχεται τη διπλή ακρίβεια συγκριτικά με τη δική μας High-Z. Λόγω των αποτελεσμάτων του αξονικού τζόγου περιμένουμε ότι και αυτό το δεδομένο είναι ψευδές.


Ακτινικός τζόγος μεταξύ Χ-κοχλία και περικοχλίου περίπου 0,8mm. VIDEO


Διάκενο αναστροφής μεταξύ Χ-κοχλία και περικοχλίου στην αρχή του κοχλία περίπου 0,28mm. VIDEO


Διάκενο αναστροφής μεταξύ Υ-κοχλία και περικοχλίου περίπου 0,3mm. VIDEO


Περαιτέρω βαριά ελαττώματα


Κατόπιν και αφού ανακαλύψαμε τέτοιες  χοντροκοπιές θέλαμε να ρίξουμε μία κοντινή ματιά στα ηλεκτρονικά. Δεν ξέρουμε αν η υπάρχουσα CE δήλωση είναι αληθής διότι ακόμη και εμείς είχαμε κάποια προβλήματα με το δικό μας σύστημα ελέγχου ως προς το να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα του EMV τεστ.


Έτσι αμφιβάλαμε για την εγκυρότητα του πιστοποιητικού και οδηγήσαμε όλη την περαιτέρω διαδικασία στο  Bundesnetzagentur ( Federal Network Agency) και στο Amt für Arbeitsschutz (Department for employment protection) για δοκιμή, επειδή φοβόμασταν ότι υπάρχουν χοντροκοπιές σε όλο το ηλεκτρονικό κύκλωμα.


Επίσης, ένας εντελώς νέος ορισμός του όρου “floating bearing” (όχι κι έτσι…)

VIDEO

Ακόμη μία «σακαράκα»

Το τελευταίο βίντεο από έναν ακόμη κατασκευαστή-μίμο των μηχανών μας. Το βίντεο παρουσιάζει την παραγωγή της εν λόγω εταιρίας. Δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή διότι τρεις ενδιαφερόμενοι για τις δικές μας μηχανές High-Z θρήνησαν την ακρίβεια της μηχανής αυτή από την ειδική εταιρία. Ακόμη, ένας πελάτης προσέφερε τη δική του μηχανή-χοντροκοπιά για παρουσίαση. Με αυτήν την ευκαιρία τραβήξαμε αυτό το βίντεο . Αυτός ο ανταγωνιστής υπόσχεται ακρίβεια 0,02-0,03mm κατά την κατεργασία μπρούτζου ή αλουμινίου λόγω της στιβαρότητας της μηχανής του! VIDEO

Δεν μπορούμε να αποδείξουμε αυτήν την ικανότητα. Αγοράσαμε αυτή τη μηχανή η οποία είναι τώρα μέρος της εταιρίας CNC-Step για κάθε μελλοντική χρήση…

Καταλήγοντας:

Είμαστε σοκαρισμένοι από το πόσο χονδροειδώς κάποιοι έμποροι εξαπατούν τους πελάτες τους. Δεν ξέρουμε πώς θέλουν να πετύχουν μία αξονική ακρίβεια καλύτερη από 0,2mm στην ενεργή διάμετρο με ένα συμβατικό DIN 103 περικόχλιο, ούτε καν ένα ειδικά προσαρμοσμένο TR16 κόκκινου μπρούτζου ή ένα μπρούτζινο περικόχλιο (7Η), μιας και οι τιμές ανοχών για τους ραουλοπρεσαριστούς κοχλίες (7e) και τα τορνιριστά περικόχλια προσδιορίζονται (στο DIN 103)! Αυτό είναι το φύλλο δεδομένων για τις ανοχές.

Ας μην μιλήσουμε για την ποιότητα των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων….

Αγοράζοντας μία CNC φρέζα μπορείτε να εμπιστευτείτε έναν χαμογελαστό επιχειρηματία που λέει: «20 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή μηχανών», ή τη δική σας διαίσθηση. Ο πιο σωστός δρόμος προς ένα κατά παραγγελία υψηλής ποιότητας προϊόν είναι - κατά τη δική μας γνώμη - η δική σας πεποίθηση και οι αναφορές στην κατοχή του εμπόρου.


Πιστεύουμε στα επί μέρους προσαρμοσμένα εξαρτήματα. Παραγγέλνουμε υποδιαστασιολογημένα nylatron περικόχλια και τα προσαρμόζουμε ιδιαιτέρως στους κοχλίες. Κατά τον ίδιο τρόπο εγκαθιστούμε κάθε ξεχωριστό φορείο πάνω στους γραμμικούς οδηγούς. Αυτό απαιτεί δέσμευση και φυσικά σημαντική έρευνα πάνω στο προϊόν!


Είστε ευπρόσδεκτοι για μία παρουσίαση των μηχανών μας, κατόπιν συνεννόησης. Αν το επιθυμείτε μπορούμε να προσαρμόσουμε ένα όργανο μέτρησης σε μία έτοιμη μηχανή για να σας αποδείξουμε την ακρίβειά της. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ένα φύλλο προδιαγραφών και ένα δείγμα του υλικού πάνω στο οποίο σκοπεύετε να εργαστείτε. Θα δημιουργήσουμε ένα βίντεο για εσάς σχετικά με την κατεργασία και την καταλληλότητα των μηχανών μας.


Στο εξής το όνομά μας θα παραπέμπει στην υψηλή ποιότητα.


Μερικά συγκριτικά βίντεο της δική μας μηχανής High-Z CNC Router/φρέζα.


Κυκλικό φρεζάρισμα


Κυκλικό φρεζάρισμα σε μασίφ αλουμίνιο


Λόγω του ότι τα μηχανικά εξαρτήματα και οι κοχλίες μετάδοσης κίνησης είναι απαλλαγμένα από τζόγους και ειδικά προσαρμοσμένα από εμάς, είναι δυνατόν να φρεζάρουμε κυκλικά σε χοντρό αλουμίνιο (Η8) με μεγάλη ακρίβεια χρησιμοποιώντας τη σειρά High-Z! VIDEO


Για αυτόν το λόγο έργα σαν και αυτά πραγματοποιούνται με ακρίβεια:


Διάκενο αναστροφής κίνησης στον Χ-κοχλία στην αρχή του κοχλία 0,02mm.

VIDEO


Τζόγος στο φορείο του μοτέρ φρέζας 0,02mm με βάρος περίπου 2Kgrf. VIDEO


Τζόγος στον Υ-κοχλία 0,02mm με βάρος περίπου 2Kgrf. VIDEOΣτο εξής οι μηχανές μας πιστοποιημένες κατά TÜV. Μόνο από την CNC-STEP, για τη δική σας επαγγελματική χρήση.

TUV.jpg

CNC Routers, χαρακτικές και CNC μηχανές φρεζαρίσματος με Γερμανικό πιστοποιητικό TÜV! Από το 2005 δοκιμάζονται επίσημα από το EMC test στο Dortmund.

Γιατί αγοράζετε μία CNC-Step CNC μηχανή.


+ Παρέχουμε άψογο CNC Router service.

+ Παρέχουμε άψογη ζωντανή υποστήριξη.

+ Προσφέρουμε μηχανές κατ’ ευθείαν από το εργοστάσιο κατασκευής τους.

+ Μετρούνται 20 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή μηχανημάτων.

+ Πρόκειται για μηχανήματα Γερμανικής κατασκευής.


Διαβάστε περισσότερα...2D και 3D CNC Routers Ξύλου, Μετάλλου και Πλαστικού, CNC Χαρακτικές μηχανές, CNC Φρέζες, για επαγγελματικές και ερασιτεχνικές εφαρμογές. Πλήρης Υποστήριξη με Κοπτικά Εργαλεία.